Nieuws

Omzendbrief RO 2017/01 Gedifferentieerd ruimtelijk transformatiebeleid: verkapte normgeving?

Op 7 juli 2017 werd de nieuwe Omzendbrief RO 2017/01 “Een gedifferentieerd ruimtelijk transformatiebeleid in de bebouwde en de onbebouwde gebieden” bekendgemaakt.

Ga verder

Erkenning Who’s Who Legal 2017

Mr. Luc Schuermans wordt erkend door Who’s Who Legal 2017 in de categorie “insurance & reinsurance”.

Ga verder

Mr. Brechtje Scheers met onderscheiding afgestudeerd als Master in het notariaat KU Leuven en aangesteld als praktijkassistente Instituut voor Gerechtelijk Recht KU Leuven

Ga verder

Schuermans advocaten publiceert in het tweetalige tijdschrift RDC - TBH

In nummer 2017/6 van het tweetalige tijdschrift ‘Revue de Droit Commercial belge – Tijdschrift voor Belgisch Handelsrecht’ onderzoekt Mr. Ben De Groof de Europese solvabiliteit II-richtlijn die in werking is getreden op 1 januari 2016, maar pas naar Belgisch recht werd omgezet bij wet van 13 maart 2016.

Ga verder

Vervaltermijn vordering wegens uitzettingsvergoeding handelshuur vs. woninghuur: geen discriminatie

Het Grondwettelijk Hof heeft op 15 juni 2017 besloten dat er geen discriminatie bestaat tussen een verhuurder die in het kader van de Woninghuurwet zonder vervaltermijn geconfronteerd kan worden met een vordering tot betaling van een uitzettingsvergoeding, en een verhuurder die in het kader van de Handelshuurwet slechts gedurende één jaar geconfronteerd kan worden met dergelijke vordering (nr. 78/2017).

Ga verder