De Kempen vormt een draaischijf tussen de Benelux en Duitsland. De E313, de E34, het Albertkanaal, de IJzeren Rijn en de nabijheid van de haven van Antwerpen zijn belangrijke troeven die het ondernemerschap stimuleren en zorgen voor creatieve en innovatieve impulsen.

Schuermans advocaten heeft zijn roots in de Kempen. Gedragen door de Kempense dynamiek, is het kantoor uitgegroeid tot een vaste waarde in de regio én een nationale en internationale speler in verschillende specifieke rechtstakken.

Wij dragen de Kempische waarden hoog in het vaandel:

ondernemerschap, werkkracht en doorzettingsvermogen. Onze meer dan 90-jarige geschiedenis staat daar garant voor.

Ook in de Kempen vindt een economische transformatie van het industriële en agrarische bestel plaats. Wij voelen ons sterk verbonden met de regio en zetten ons actief in om dit te bereiken. Daarom is het team van Schuermans advocaten nauw betrokken bij de economische, sociale en politieke netwerken in de Kempen:

  • Schuermans advocaten is actief lid van Voka Mechelen-Kempen, Etion, Unizo;
  • Jean-Luc Schuermans is bestuurder van Voka Mechelen-Kempen en lid van Ondernemend Turnhout;
  • Tom Hens en Kathleen Crommen zijn lid van de Kempische Verzekeringskring;
  • Tom Hens is lid van de Real Estate Community Voka Mechelen-Kempen;
  • Ben De Groof is lid van Jong Voka Mechelen-Kempen;
  • Koen Van den Wyngaert is lid van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Zandhoven (plaatsvervanger – deskundige) en lid van het Zandhovens Ondernemersnetwerk.

Kempen: ondernemende regio

De Kempen is altijd een regio geweest die bruist van ondernemerschap. Alleen al in de Antwerpse Kempen realiseren bijna 40.000 ondernemingen een BBP van meer dan 19 miljard euro en zorgen zij voor bijna 200.000 jobs.

(Bron: Resoc Kempen)