Een blik op de wereld

Vanuit onze uitvalsbases in Turnhout en Antwerpen, richten wij onze blik ook over de landsgrenzen heen. In de eerste plaats naar de dynamische, economische regio’s waarvan wij deel uitmaken en die internationale samenwerking stimuleren: de ELAt, Brainport, de Euregio Maas-Rijn en het Benelux-middengebied. Wij geloven in het potentieel van deze regio’s en staan op de eerste rij om bij te dragen tot hun ontwikkeling. Samenwerking over de grenzen heen, leidt tot creativiteit en innovatie.

Maar onze blik reikt ook verder. Wij zijn een vast aanspreekpunt voor wereldwijd actieve ondernemingen. In specifieke materies, zoals verzekeringen en aansprakelijkheid, hebben wij een sterke, internationale reputatie. Wij zijn in toenemende mate betrokken bij grensoverschrijdende transacties, geschillen en arbitrages, waarin wij zowel Belgische als buitenlandse cliënten vertegenwoordigen.

Schuermans advocaten koestert deze internationale dimensie:

 • Schuermans advocaten is lid van verschillende internationale netwerken en heeft bevoorrechte relaties met kwaliteitskantoren in het buitenland, o.m. Wijn & Stael (Utrecht), Stadermann Luiten (Rotterdam), Dirkzwager (Arnhem/Nijmegen), Molitor (Luxemburg), Fabre Gueugnot (Parijs), Kennedys (Londen);
   
 • Verschillende internationale publicaties bevelen ons kantoor aan: Martindale, A.M. Best Company, Lawyer Monthly;
   
 • Schuermans advocaten is stichtend lid van het Belgisch-Nederlands Verzekeringsgenootschap;
   
 • Onze advocaten staan cliënten bij in het Nederlands, Frans, Engels en Duits;
   
 • De meeste van onze advocaten genoten een opleiding in het buitenland;
   
 • Drie van onze advocaten behaalden een ‘master of laws’ aan de prestigieuze Amerikaanse rechtsfaculteiten Harvard en Duke;
   
 • Jean-Luc Schuermans is member of the New York Bar.

België: poort naar de wereld

Thuisbasis van de belangrijkste Europese instellingen, is België de toegangspoort tot 500 miljoen consumenten. België bekleedt de 2de plaats op de Foreign Direct Investment (FDI) Attraction Index (UNCTAD-2012), de 5de plaats in Europa voor het aantrekken van buitenlandse investeringen (E&Y-2013) en de 13de plaats in de wereld voor import en export (Eurostat).