2023-08-25

In de tweede editie van 2023 van het Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid (p. 154-159) schreven Mr. Koen VAN DEN WYNGAERT en confraters PEETERS en BONJEAN hun overpeinzingen bij het arrest van de RvVb van 2 februari 2023 (nr. RvVb-A-2223-0506).

De titel van de bijdrage luidt: “Vernietiging vergunning Brugs voetbalstadion: mobiliteitsexpert is man van de match”.

De RvVb vernietigde de omgevingsvergunning voor het nieuwe Brugse voetbalstadion onder meer omdat de vergunningverlenende overheid zich zonder eigen motivering achter de beoordeling van de mobiliteitsimpact schaarde die zowel door de deskundige van het project-MER als de deskundigen van de dienst-mer werd vooropgesteld, terwijl de deskundige van de verzoekende partijen op kritische en onderbouwde wijze tot tegengestelde aannames zou zijn gekomen.  

Het zal dus zaak zijn om de tegenstrijdige analyses te verzoenen dan wel om op gemotiveerde wijze de keuze voor één van de analyses te verdedigen.

Een oplossing voor de andere juridische hete hangijzers in dit dossier lijkt ook gelukkig in de maak, aldus menig supporter van Club-Brugge.

Voor meer informatie over de spelregels bij de beoordeling van de milieu-impact op vergunningsaanvragen kan u steeds Schuermans advocaten contacteren.

Meer nieuws

2024-05-16

Tot ziens wegwerpeconomie! Een nieuwe weg naar het herstel van producten

Ga verder
2024-05-06

Wet van 17 maart 2024 tot wijziging van de WAM: overzicht van belangrijkste wijzigingen

Ga verder
2024-05-03

De wetgeving over het verkrijgen van goederen voor een bewindvoerder is discriminerend

Ga verder