2018-10-07

In het nummer 2018/3 van het tijdschrift Food, Science & Law hebben Mr. Jan Surmont en Mr. Koen Van den Wyngaert een bijdrage gepubliceerd met als titel "Tweevoudige kwaliteit van levensmiddelen aangepakt via richtsnoeren".

Op 26 september 2017 keurde de Commissie richtsnoeren goed ter ondersteuning van de nationale autoriteiten opdat beter gebruik kan gemaakt worden van de bestaande EU-levensmiddelen- en consumentenwetgeving bij de vaststelling en aanpak van niet-gerechtvaardigde dubbele standaarden.  De bedoeling is aldus de praktijk tegen te gaan van de verkoop van levensmiddelen met een verschillende kwaliteit naargelang de lidstaat waarin zij worden verkocht, terwijl merk en verpakking gelijk zijn.

De auteurs helpen U graag verder indien U hierover of over andere topics rond Food Law vragen zou hebben.

 

Meer nieuws

2024-03-27

Nieuw Strafwetboek (eindelijk) aangenomen

Ga verder
2024-03-20

De AI-Verordening: geen ‘Minority Report’ in de Europese Unie

Ga verder
2024-02-23

Nieuw Buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht

Ga verder