Schuermans advocaten bestaat 90 jaar

90 jaar Schuermans advocaten

In 2021 viert Schuermans advocaten zijn 90ste verjaardag. Raymond Schuermans †, de vader van Luc Schuermans en grootvader van Jean-Luc Schuermans, richtte het kantoor in 1931 op in het voorhuis van zijn woning aan de Merodelei te Turnhout, waar het nog steeds gevestigd is.

Schuermans advocaten heeft zijn roots in de Kempen. Het kantoor draagt de Kempische waarden - ondernemerschap, werkkracht en doorzettingsvermogen - hoog in het vaandel. Gedragen door de Kempense dynamiek, is het uitgegroeid tot een vaste waarde in de regio én een nationale en internationale speler in verschillende specifieke rechtstakken.

Inmiddels dient Schuermans advocaten ook vanuit zijn kantoor in Antwerpen ondernemingen, overheden en particulieren. 90 jaar ervaring en expertise staan garant voor sluitende oplossingen. Veertien advocaten en negen bedienden houden zich klaar met raad en daad.

In 2021 zijn Ben De Groof en Koen Van den Wyngaert toegetreden als vennoot. Samen met Luc Schuermans, Jean-Luc Schuermans, Tom Hens, Kathleen Crommen en Brechtje Scheers telt Schuermans advocaten zeven vennoten. Caroline Van Schoubroeck, Griet Smaers, Andries Gobert, Merel van Dongen, Alek Dom en Astrid Engelen maken vandaag het team compleet. In september zullen zij vervoegd worden door nog twee nieuwe advocaten.

De rechtsgebieden waarin Schuermans advocaten bijstand biedt zijn:
verzekeringen en aansprakelijkheid, ondernemingsrecht en contracten, vennootschappen, fusies en overnames ondernemingen in moeilijkheden, arbeidsrecht, milieu- en omgevingsrecht, administratief recht en overheidsopdrachten, agro-business, intellectuele eigendomsrechten, marktpraktijken, ICT en (nieuwe) media, vastgoed en bouw, transport en logistiek, bijzonder strafrecht, familiaal vermogensrecht, geschillenbeslechting en preventie van geschillen, waaronder begrepen arbitrage en bemiddeling.

Schuermans advocaten zal in dit jubileumjaar een aantal activiteiten organiseren om zijn 90ste verjaardag te vieren. Op 3 juni 2021 werden de feestelijkheden alvast (corona proof) gestart met de overhandiging door Voka van een oorkonde aan het jubilerende kantoor. Het filmpje van de huldiging vindt u hier.