Mr. Jolien SMETS wordt derde bij pleitwedstrijd het Vlaams Pleitjuweel

Op vrijdag 21 april 2023 vond het Vlaams Pleitjuweel plaats. Aan deze pleitwedstrijd namen de winnaars deel van de provinciaal georganiseerde pleitwedstrijden. De balie Antwerpen werd zo vertegenwoordigd door Mr. Jolien Smets, winnaar van de pleitwedstrijd Ridder René Victor van 2022 en tweedejaars stagiair bij Schuermans advocaten.

De zes deelnemers kregen een tweetal weken voordat het Pleitjuweel zou plaatsvinden een casus en een pleitpartner toegewezen. Op korte termijn moesten zij zich aldus inwerken in de materie waarover hun casus ging en een week voor de dag van de wedstrijd wisselden zij hun conclusies uit. Elke deelnemer kreeg 15 minuten om te pleiten voor een 6-hoofdige jury, waarna er vragen werden gesteld en een repliek kon worden gegeven – wat enig improvisatietalent vereiste van de deelnemers.

Mr. Jolien Smets nam de prijs voor de derde plaats in ontvangst waarbij de jury vermeldde dat zij de sterke juridische argumentatie erg apprecieerde, evenals de duidelijke structuur met argumenten in hoofdorde, ondergeschikte orde en uiterst ondergeschikte orde.

Jolien wordt van harte gefeliciteerd met deze mooie derde plaats door alle vennoten, medewerkers en het personeel van Schuermans advocaten!